Евростат: България и Ирландия с най-висок ръст на индустриалното производство

807
Евростат: България и Ирландия с най-висок ръст на индустриалното производство

През месец май само България, Ирландия и Румъния от страните от ЕС са регистрирали нарастване на индустриалното си производство спрямо предходния месец април, сочат данните, оповестени от Европейската статистическа служба Евростат, пише днес вестник
Ромъния либера.

В 18 държави от Европейския съюз индустриалното производство е намаляло през май спрямо април, като спадът е най-голям в Литва (минус 7.5 на сто), Холандия (минус 6 на сто) и Португалия (минус 5.7 на сто). Само Ирландия, България и Румъния регистрират ръст съответно от 13.3; 3.3 и 0.5 на сто.

За периода от май 2007 г. до май 2008 г. индустриалното производство бележи ръст в 12 държави членки на ЕС, като най-висок има в Ирландия (9.2 на сто) и в България (8.6 на сто). За периода май 2007 г. - май 2008 г. най-отчетлив е спадът в индустриалното производство в Латвия (минус 8.1 на сто), Естония (минус 6.7 на сто) и Гърция (минус 6.6 на сто).

Източник: БТА

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg