Евростат понижи оценката си за бюджетния дефицит в еврозоната за 2006 година

332
Европейската статистическа агенция Евростат леко понижи оценката си за бюджетния дефицит за 2006 година общо в еврозоната и отделно на Германия, като потвърди досегашните данни за Франция.

Според втората оценка, публикувана днес от Евростат, бюджетният дефицит в еврозоната за 2006 г. е бил 1.5 на сто от брутния вътрешен продукт (БВП), в сравнение с 1.6 на сто от предишната оценка. Подобрението на този показател, в сравнение с 2005 г., когато бе отчетен бюджетен дефицит за еврозоната от 2.5 на сто, е значително.

Евростат намали и оценката си за равнището на дълга - до 68.6 на сто от БВП спрямо 69 на сто при предходната си оценка и 70.3 на сто за 2005 година.

Данните за германския бюджетен дефицит бяха понижен до 1.6 на сто от БВП, в сравнение с предишните 1.7 на сто, посочени в оценката от 23 април. Държавният дълг също бе ревизиран към спад - до 67.5 на сто от БВП спрямо 67.9 на сто.

За Франция оценката на бюджетния дефицит бе потвърдена днес на равнище 2.5 на сто, а данните за дълга леко бяха повишени - до 64.2 на сто спрямо 63.9 на сто при предишното отчитане.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg