Facebook си намери врагове

2120
Facebook си намери врагове

В навечерието на планираното си IPO през 2012 г Facebook удвои програмата си за придобивания на интернет пазара. Целта на Facebook - пряка конкуренция с Google и Twitter.

Покупките на активи ще подобрят дизайна на сайта, ще направят услугата по-надеждна и могат да разширят мобилните функции, съобщава пред  Bloomberg директорът на  Корпоративно развитие Вон Смит.

"Тази година компанията планира да сключи 20 сделки в сравнение с десет покупки през 2010 г. и една сделка през 2009 година. През 2011 г. компанията вече има подписани 13 споразумения "- обяви Смит, без да уточнява имената на компаниите, с които Facebook води преговори.


Задачата на мрежата според него е да засили позициите си в конкуренцията в интернет, и специално с Google и Twitter.

В началото на 2011 г. тя откри нов център за данни в северозападния щат  Орегон. Стратегията на Facebook се състои в сделки с малки компании, които наемат няколко души, фокусирани върху творчески решения. Повечето вече завършени сделки бяха насочени към това Facebook  да привлича талантливи и квалифицирани кадри.

През 2011 г. социалната мрежа завърши сделка в областта на дизайна с покупката на Sofa, специализирана в разработването на потребителски интерфейс.

Сега, според ComScore, средностатистическият потребител в САЩ прекарва във Facebook, за да общува в социалната мрежа, около седем часа на месец. Приоритет на мрежата е увеличаване на броя на потребителите на Facebook сред смартфон собствениците и задържане на потребителите онлайн по-дълго.

Друга мобилна компания Snatpu е купена от Facebook по- рано тази година.  Сделката се оценява на  60 милиона долара.

"Фирмата трябва да разшири услугите, които ви позволяват да управлявате групи от приятели, и да подобрява дизайна на потребителския интерфейс" - препоръчва анализатор  на Forrester Research." Facebook сега трябва да прави много повече неща, отколкото преди."

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg