Финансовите специалисти в САЩ с очакван спад в премииите за тази година

418
Финансовите специалисти в САЩ с очакван спад в премииите за тази година

Кризата на световните финансови пазари заплашва да доведе до намаляване на бонусите на работещите на Уол Стрийт за пръв път от пет години насам.

Намаляването на сделките по сливания и поглъщания води до силен песимизъм относно размера на бонусите, които финансовите специалисти ще получат през настоящата година.

Компенсациите за анализаторите и инвестиционните банкери са основната част от годишните им приходи, като обикновено те са в пъти над средното им годишно възнаграждение.

През настоящата година обаче, прогнозите са, че средният им размер ще e с 5% под нивото им от миналата година. За сравнение, през 2006 година те отбелязаха повишение от 20% на годишна база.

Най-засегнати се очаква да бъдат специалистите, продаващи ценни книжа обезпечени от ипотечни инструменти, а причина за това са проблемите обхванали целия финансов сектор именно от тези на ипотечния сегмент. Техните възнаграждения е възможно да се понижат с 10%.

Силно засегнати ще бъдат и мениджърите на хеджфондовете, които след като през изминалата година регистрираха средно повишение на годишното си възнаграждение в размер на 15%, се очаква през настоящата да регистрират спад с между 5 и 10%.

През изминалата година 25-те най-добри портфолио-мениджъри на хеджфондовете получиха повишение от 57% в средното си годишно възнаграждение, като се очаква през настоящата година ръстът значително да се забави.

Борбата за талантливи кадри доведе и до значително повишение на възнаграждението на утвърдените трейдъри, като те се повишиха с 32% през изминалата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...