Fitch занижи прогнозата си за световната икономика

842
Fitch занижи прогнозата си за световната икономика

Международната рейтингова агенция Fitch Ratings днес ревизира надолу прогнозите си за икономическия растеж на всички водещи развити страни и обяви, че очаква растежът в развиващите се икономики също да се забави поради волатилността на финансовите пазари, която намали доверието и доведе до спад в частното потребление и бизнес инвестициите.

"Fitch не предвижда втора вълна на рецесията по отношение на световната икономика. Вероятността от рецесия обаче нарасна, тъй като пазарната волатилност може още повече засили поведението на избягване на риска и да доведе до по-строги кредитни условия," казват от рейтинговата агенция.

"В Еврозоната очакваме почти нулев тримесечен ръст до първото тримесечие на 2012 г., който отчасти отразява последиците от дълговата криза, след като несигурността нарасна значително от юни насам."

Fitch ревизира надолу прогнозата си за световния икономически растеж до 2.6% през 2011 г. в сравнение с 3.1% преди това.

От компанията очакват 2.7% ръст през 2012 г., в сравнение с 3.4% преди това. Прогнозата за 2013 г. е занижена до от 3.4 на 3.1%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg