Ford с първата си тримесечна печалба от второто тримесечие на миналата година

475
Ford с първата си тримесечна печалба от второто тримесечие на миналата година

Вторият най-голям щатски производител на автомобили - Ford Motor Co. изненадващо изнесе печалба от 100 млн. долара за първото тримесечие на годината, в резултат на добрите си продажби в Европа и Азия, неутрализирали слабите в САЩ.

За периода януари-март печалбата на акция е възлязла на 5 цента, в сравнение със загубата от 282 млн. долара, или 15 цента на акция през сравнимото тримесечие на миналата година.

Без да се отчитат еднократните разходи, печалбата на компанията е възлязла на 525 млн. долара, или 30 цента на акция. Средните очаквания на анализаторите бяха за загуба на акция от 16 цента.

Това бе първата тримесечна печалба за компанията от второто тримесечие на миналата година, когато печалбата й възлезе на 750 млн. долара.

От тогава насам, вследствие на слабото представяне на сектора, от там отчитаха загуби. Сумарната за изминалата година възлезе на рекордните 2.7 млрд. долара, което караше редица анализатори да очакват тежките времена за Ford да продължат и през тази година.

Представители на ръководството на компанията прогнозираха, че е доста възможно забавянето на ръста на щатската икономика да постави на изпитание компанията в оставащите до края на годината тримесечия. От там обаче изразиха умерен оптимизъм.

До голяма степен подобрението е следствие и от предприетите действия по реструктуриране и съкращаване на разходите.

Приходите на компанията през първото тримесечие леко са се понижили до 39.4 млрд. долара, в сравнение с 43 млрд. долара през изминалата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg