Ford се стабилизира в последното тримесечие на 2007 г.

363
Американският автопроизводител Ford успя да намали малко загубите си, единствено за последното тримесечие на 2007 г. Компанията продължава да бележи значителен спад в продажбите си на родния пазар, съобщава blackenterprise.com.

Изпълнителният директор на компанията Алан Мулали заяви, че Ford ще се постарае да приспособи своите коли повече за нуждите на пазара, както и за бъдещи намаления на производствените разходи, включващи и частични съкращения на 54-хилядния почасов персонал.

Загубите на компанията за последното тримесечие на миналата година са в размер на 2.8 млрд. долара. Само за американския пазар те са 1.6 млрд. долара, в сравнение с отчетените загуби от 2.7 млрд. за същия период на миналата година.

На европейския пазар Ford докладва за годишна печалба от продажби в размер на 997 млн. долара, което е повече от двойно повишение, в сравнение с печалбата от 455 млн. долара за 2006 г.

Печалбите на компанията за изминалата година в размер на 1.2 млрд. долара на южноамериканския пазар също са близо двойни, в сравнение с година по-рано.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg