Франция ще плаща на нелегалните имигранти да се върнат в страните си

793
Франция ще плаща на нелегалните имигранти да се върнат в страните си

От новото Министерство на имиграцията и националната идентичност на Франция планират да въведат изплащането на паричен стимул на нелегални имигранти, за да се върнат в страните си.

Според този план семейство с две деца ще получи 6 000 евро да се върне обратно в родната си страна.

Според ВВС подобен план вече е бил изплзван от страната в периода 2005–2006 година, когато около 3000 семейства на нелегални имигранти са напуснали Франция, след като държвата й е платила за това.

Във Франция в момента живеят окло 2 милиона имигранти от африканските държави.

„Трябва да измислим как да окуражим нелегалните имигранти да се върнат в страните си и да се научат да следват законните процедури за имигриране, заяви Франко Фратини, комисар на вътрешните работи в ЕС.

В периода 2008-2013 година в ЕС ще има на разположение фонд от 676 милиона евро за подпомагане на проекти, свързани с нелегалната имиграция.

Съществуват и притеснения, че някои семейства могат да имигрират във Франция, само за да получат сумата от 6 000 евро.

Миналият месец Германия разбуни духовете в ЕС, когато министърът на вътрешните работи заяви, че страната ще даде легален статут на десетки хиляди от така наречените „толерирани“ имигранти.

Според закон, приет от правителството и парламента на страната, имигрантите, които магат да докажат, че са живели в най-малко осем години (шест години за семейства) и желаят да се интегрират, имат къде да живеят, не са били арестувани и могат да говорят немски, могат да получат врменно гражданство.

Според официални данни в Германия има общо 171 000 неглални имигранти, които пребивават в страната в продължение на повече от 10 години. От тях около 50 000 се считат за „толерирани“.

Според Фратини обаче подобни компромиси са недопустими.“Едно нещо е или законно, или не. Не можем да легализирамe нещо, което в същото време е против закона,“ заявява той.

Напомняме, че през 2005 г. самият Берлин силно критикува Испания, която въведе подобен план, предвиждащ амнистия за 800 000 нелегални имигранти.

Европейската Комосия реши да задължи всички държави от ЕС да оведомяват останалите страни членки, в случай че решат да въведат подобни мерки.

Имиграцията е един от основните проблеми на евросъюза, който търси начини да си осигури необходимата работна ръка като улесни процедурите за имигриране.

Всяка година в държавите от Евросъюза пристигат близо 300 000 нелегални имигранти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg