Фрапорт влезе в Годишната книга на устойчивите компании за 2008 г.

440
Фрапорт влезе в Годишната книга на устойчивите компании за 2008 г.

SAM Group Holding AG, Цюрих, водеща компания в сферата на устойчивите инвестиции, и PricewaterhouseCoopers включиха за първи път Фрапорт AГ в годишната книга на устойчивите компании за 2008 г.

Годишникът се издава за четвърти път по повод Световния икономически форум, който се провежда в Давос, Швейцария. Изданието се счита за най-обхватния и изчерпателен справочник в света, що се отнася до оценяването на листваните на борсата компании, на базата на техния икономически, екологичен и социален успех.

Всяка година от 1999 г. насам SAM оценява устойчивостта на корпоративната политика на повече от 1000 компании от 51 индустриални сектора. Анализът определя още и кои компании се представят по-добре от конкурентите си по отношение на ефикасността и успеха при справяне с рисковете и възможностите, свързани с икономическите, екологични и социални предизвикателства за устойчивостта. Само 15% от компаниите с най-добри показатели от всеки промишлен сектор влизат в Годишната книга на устойчивите компании.

За първи път най-добрите компании, представени в книгата, получиха и официално отличие. В транспортния сектор Фрапорт АГ получи титлата “SAM Бронзов клас 2008”.

През 2006 г. акциите на Фрапорт бяха включени в индекса за устойчивост Dow Jones STOXX (DJSI STOXX), както и в FTSE4Good-Index. През 2007 г. Фрапорт беше включена и в индекса DJSI World.

Фрапорт заедно с българската компания “БМ Стар” спечели концесията на морските летища във Варна и Бургас и от 10 ноември 2006 г. ги управлява ефективно. Консорциумът Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт ще инвестира над 403 млн. евро за 35-годишния период на концесията.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg