GE Energy доставя вятърни турбини за 1 млрд. долара

526
GE Energy  доставя вятърни турбини за 1 млрд. долара

GE Energy постигна споразумение за втори договор на стойност повече от 1 милиард долара за последните месеци с Invenergy Wind LLC за доставка на вятърни турбини, което ще допринесе за осигуряването на чиста, генерирана от вятъра енергия в Северна Америка.

Според споразумението GE ще достави на Invenergy вятърни турбини с мощност 750 мегавата – енергия достатъчна за задоволяване нуждите на повече от 200 000 домакинства. Проектът ще бъде осъществен в Северна Америка до 2010 г. През януари GE обяви подобно споразумение за повече от 1 милиард долара за проекти в САЩ и Европа, които се очаква да бъдат завършени до 2009 г.

Тези споразумения са значителен принос за развитието на вятърната индустрия в глобален мащаб.

С тази поръчка базираната в Чикаго компания Invenergy ще разполага с повече от 3 500 мегавата вятърни мощности в Северна Америка и Европа до 2010 г. Освен това Invenergy разполага и с повече от 2 700 мегавата мощности на природен газ, които вече произвеждат енергия или са в процес на изграждане.

Според данни на Американската асоциация за вятърна енергия през 2007 г. в САЩ са създадени повече от 5 гигавата вятърни мощности. През последните две години GE достави близо половината от новите турбини за проекти в САЩ, утвърждавайки позицията си на водещ доставчик на вятърни турбини в Северна Америка. От 2004 г. GE постигна 500% увеличение на продукцията на вятърни турбини, а печалбата от вятърния бизнес на компанията е повече от 4 милиарда долара през 2007 г.

Вятърните турбини на GE са ключов елемент от инициативата на GE “Ecomagination”, която цели да отговори на нуждите от по-чиста енергия, по-ефективни енергийни източници, намалени емисии на вредни вещества и източници на чиста вода.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg