GE спечели договор за енергиен проект в Алжир за 635 млн. евро

635
GE спечели договор за енергиен проект в Алжир за 635 млн. евро

Нова електроцентрала, работеща с газово-турбинната технология „F class”, на GE Energy ще отговаря на бързонарастващите енергийни нужди на източен Алжир от 2011 г.

Алжирската електрическа компания „Shariket Karhaba Koudiet Eddraouch Spa”, притежаваща „Sonelgaz” и „Sonatrach”, е сключила договор с GE и техния партньор - испанската инженерна компания „Iberdrola Ingenieria y Construccion”, за изграждането на електроцентралата в провинцията Ел Тарф, 700 км източно от столицата Алжир.

Договорът на GE е на стойност 635 млн. евро, като в допълнение компанията е в процес на подписване на споразумение за поддръжка за период от 20 години.

Очаква се новото съоръжение да произвежда 1 200 мегавата енергия, което ще увеличи капацитета на настоящото производство с 18%. Проектът ще подсигури една от най-големите електроцентрали с комбиниран цикъл в региона и ще помогне на Алжир да посрещне нуждата от електричество, която нараства с повече от 7% на година, според Комисията за електрическа регулация. GE осигурява около 70% от работещите газови турбини в Алжир. Компанията планира да произвежда „F class” газовите турбини за новата електроцентрала в базата на GE Energy в Белфор, Франция.

“Sonelgaz Production de Electricite”, “Kahrama SpA” и “Shariket Kahraba Skikda” произвеждат повече от 7.900 мегавата енергия. Според Министерството на енергетиката енергийните нужди на Алжир ще достигнат 14.000 мегавата до 2010 г., в съответствие с икономическото развитие на държавата.

Този нов договор в Алжир илюстрира фокуса на GE към отговарянето на глобалните енергийни нужди чрез водещи технологични решения”, каза Стив Болз, президент и изпълнителен директор на електроенергийния бизнес на GE Energy. „ Нашите ефективни „F class” газови турбини предлагат на нашите клиенти доказана, високо надеждна енергопроизводителна платформа.”

„F class” газовите турбини на GE надминаха 23 милиона часа търговска употреба в света, като превърнаха GE в лидер в сферата на „F class” технологиите.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg