GM отчете 1.15 млрд. долара загуба за тримесечието

1070
GM отчете 1.15 млрд. долара загуба за тримесечието

General Motors Co., приемникът на автомобилопроизводителят, който обяви банкрут през тази година, отчете 1.15 млрд. долара загуба за третото тримесечие, след като на 10 юли излезе от процедурата по преструктурирането си, информира Bloomberg.

GM, която е 61% собственост на правителството на САЩ, обяви, че е генерирала 3.3 млрд. долара в брой от дейността си и е приключила септември с 42.6 млрд. долара на разположение. Изплащането на задълженията към правителствата на САЩ и Канада ще започне през настоящото тримесечие, обяви компанията по-рано днес.

General Motors Corp отпреди банкрута беше загубила 2.54 млрд. долара година по-рано, което беше най-добрия и тримесечен период за 2008 г. Данните обаче не са директно съпоставими с последното тримесечие поради банрута и създаването на новата компания.

От GM прогнозират изразходването на около 8.3 млрд. долара в брой през четвъртото тримесечие за покриването на разходи, включително изплащане на заеми към правителството и 2.8 млрд. долара за уреждането на банкрута на бившето подразделение за производство на части Delphi Automotive LLP.

Задълженията на GM възлизат на 17 млрд. долара в края на миналото тримесечие, включително 6.7 млрд. долара заеми от правителството, 2.7 млрд. долара, които компанията дължи на правителствата на Канада и Германия и 7.6 млрд. долара други задължения.

Средствата, взети назаем от правителствата на Канада и Онтарио ще бъдат изплатени на тримесечни вноски като следващия месец ще е първата вноска от 1.2 млрд. долара. GM подаде заявление за фалит на 1 юни.

След като спешно получи финансиране от Германия за Opel, GM реши този месец да запази подразделението и сега трябва да връща и тези средства.

GM натрупа 88 млрд. долара загуби от 2004 г. до първото тримесечие на 2009 г. под ръководството на бившия главен изпълнителен директор Рик Уагонър, който беше помолен да се оттегли през март.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg