Google с печалба над средните очаквания на анализаторите

484
Google с печалба над средните очаквания на анализаторите

Седмица след като акциите на Google преминаха границата от 600 долара за пръв път, компанията отчете по-добри от очакванията резултати за изминалото трето тримесечие.
Google обяви печалба в размер на 1.07 млрд. долара, или 3.38 долара на акция, в сравнение с отчетения резултат от 733.4 млн. долара, или 2.36 долара година по-рано.

Без де се отчитат еднократните разходи на компанията, резултатът й би възлязъл на 3.91 долара на акция, което превиши средните очаквания на анализаторите за 3.78 долара.

Приходите на компанията се увеличават с 57% през третото тримесечие на годишна база до ниво от 4.23 млрд. долара, от 2.69 млрд. долара година по-рано, посочиха още изнесените данни на компанията.

Акциите приключиха редовната сесия с повишение от 6.14 долара, до ниво от 639.62 долара за брой, като по време на извънборсовия пазар се покачиха с нови 3.88 долара.

Силното поскъпване на акциите на Google наредиха компанията на второ място по пазарна капитализация сред технологичните компании, като в момента тя отстъпва единствено на Microsoft Corp.

От първичното публично предлагане, проведено през април 2004 година, акциите на компанията са поскъпнали близо седем пъти, което е едно доста забележително постижение.

Резултатите през третото тримесечие обнадеждиха инвеститорите, след не особено задоволителните такива, реализирани през второто тримесечие на годината.

В резултат на силното си разрастване през третото тримесечие, компанията е наела нови 2 130 служители, което е и повече от всички други тримесечия в историята й.

Към 30 септември назначените на постоянна работа в Google вече наброяват значителното число от 15 916 души, а стотици от тях вече са станали милионери, в резултат на предприетата от компанията система за стимулиране на персонала с безплатни акции.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg