Харвардският университет отваря Център за щастие

2431
Харвардският университет отваря Център за щастие

Харвардският университет има намерение на разбере какво прави хората щастливи и защо. В този ред на мисли предстои да бъде открит Център за щастие.

Той ще промотира и изучава "позитивното психично живеене". Ще бъдат наети антрополози, биолози и психолози, които ще допринесат с познанията си за успеха на проекта.

Центърът за щастие става реалност, благодарение на дарение на компанията Лий Кум Кее. Именно поради това така ще се казва и самият център.

Целта на Центъра е да изследва и да анализира позитивните елементи на социалната среда - например здраве, начин на живот, взаимоотношения и т.н. За учените е любопитно да се разбере дали има връзка между щастието и специфични здравословни ползи.

Факт е, че към днешна дата има повече проведени изследвания върху негативните психологически, физически и социални феномени. Затова е предизвикателство да бъде проводено мащабно проучване върху позитивните феномени, които могат да подобрят качеството на живот.

Изследователите вярват, че проучването за щастието ще допринесе значително за разбиране на заболяванията, психологическите потребности на съвременния човек и воденето на адекватна информационна политика.

Центърът за щастие ще изследва начина, по който влияят социалните медии и телевизията.

Целта е да бъдат открити първопричините за проблемите в живота на хората и да бъдат идентифицирани мерките, които могат да бъдат предприети.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg