И следващата година се очертава трудна за американския бизнес

376
И следващата година се очертава трудна за американския бизнес

И следващата година се очертава да бъде много тежка за американските инвеститори, имайки предвид сегашните условия и прогнози, пише BusinessWeek.

Проблемът, който все по-често срещат инвеститорите е къде да вложат парите си в очакване на висока доходност. В повечето случаи това се оказва доста трудно.

Инвестициите в акции в повечето случаи едва ли ще ви донесат големи доходи, облигациите от своя страна, които са с висока степен на сигурност, в повечето случаи са надценени, а за инвестиция в недвижимо имущество и дума не може да става.

Като основни причини за тази несигурност на пазарите се сочат ипотечната и кредитна криза, която според очакванията ще има нови жертви и догодина.

За момента почти 3% от всички жилища в САЩ са без собственик което е най-голямата стойност от половин век насам. Според очакванията на анализаторите в тези среди цените на на непродадените имоти ще спаднат с още 10-15% през следващата година.

Очаква се това доста да затрудни собствениците на жилища, чиито домове вече струват по-малко от размера на ипотечния кредит, който изплащат.

С оглед на сериозните проблеми в САЩ, подобряване на инвестиционния климат в страната може да се очаква само след окончателното справяне с ипотечната криза.

Като полезна стъпка за преодоляване на тези сътресения на международния пазар се сочат евентуално разширяване на финансовите вложения в световен мащаб, а не само съсредоточаването им в САЩ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg