Индексът на развиващите се пазари MSCI се повишава до нов исторически максимум

1043
Индексът на развиващите се пазари MSCI се повишава до нов исторически максимум

Индексът на инвестиционната банка Morgan Stanley относно развиващите се пазари се повиши до нова рекордна стойност, преодолявайки рязкото си понижение от 27 февруари, когато световните индекси регистрираха силен спад.

Индексът се повиши вчера с 1.2% до ниво от 948.07 пункта, което бе и на-високата му стойност в историята.

До нови рекордни стойности се повишиха вчера индексите на Южна Корея, Китай, Индонезия, Перу, Мексико, Бразилия, Чехия и Полша.

Ръст вчера до нова рекордна стойност регистрира и родният индекс BG 40.

До петседмични максимуми се повишиха вчера и азиатските индекси, в резултат на поевтиняването в цената на петрола, както и добрите данни за пазара на недвижимите имоти в САЩ, изнесени вчера.

Индексът относно азиатските пазари - Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index регистрира повишение вчера от 1.7% до ниво от 146.85 пункта, което бе и най-високата му стойност от 27 февруари тази година.

Анализатори от инвестиционната банка Credit Suisse Group съветват клиентите си да допълват своите портфейли от международни компании, поради очакванията им за продължаващ ръст на световните фондови пазари и особено на развиващите се.

Към фондовете, инвестиращи в акции на развиващите се пазари са се насочили средства от близо 2 млрд. долара за седмицата, приключила на 28 март, което бе и първото им повишение от седмицата приключила на 21 февруари.

От началото на годината индексът MSCI Emerging Markets Index е регистрирал повишение от 3.9%, на фона на повишението му от 14% за същия период на миналата година, 14% за 2005 година и 10% през 2004 година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg