Интернет с повече реклама от телевизията във Великобритания

784
Интернет с повече реклама от телевизията във Великобритания

Интернет е отнел водещата позиция на телевизията като медията с най-голяма реклама във Великобритания, сочи доклад на PwC. Така британският пазар се превръща в първия голям пазар, на който се наблюдава подобна тенденция.

Разходите за реклама онлайн са се повишили с 4.6% през първото полугодие на 2009 година в сравнение със същия период на миналата до 1.75 млрд. паунда.

На фона на това общите разходи за реклама в медиите са се понижили с 16.6% през първите шест месеца на годината в сравнение със същия период на миналата година.

В резултат на това дела на онлайн рекламата от общата такава се е повишил от 18.7% през първото полугодие на миналата година до 23.5% през настоящото такова. Този на телевизионната реклама възлиза на 21.9%.

Интернет рекламата изпревари по обеми тази на вестниците и списанията още през 2006 година.

Известно забавяне обаче се наблюдава и при ръста на интернет рекламата в условията на настоящата криза.

Кризата обаче доведе до това интернет да поведе класацията по приходи шест месеца по-рано от очакванията на специалистите, поради силното понижение на разходите за телевизионна реклама.

Сред предимствата на онлайн рекламата е това, че може с много по-голяма точност да се измери колко точно хора са видели дадена реклама в сравнение с останалите медии. Това значително е помогнало за заемане на първото място от интернета в сравнение с останалите медии.

Според специалисти интернет рекламата може да достигне 30% от всички разходи за реклама в рамките на следващите няколко години, граница, която никоя друга медия не е достигала.

Водещата позиция на интернет обаче може отново да бъде изместена от телевизията в краткосрочен аспект при известно стабилизиране на икономическата обстановка.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Milen
# 0
10:09 | 30 September 2009
TV = vchera, internet e sega i v budeshte ~
NG
# 1
10:09 | 30 September 2009
До няколко години и в България...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg