Инвестиционната компания Ripplewood Holdings купи Reader’s Digest Association

566
Инвестиционната компания Ripplewood Holdings придоби в началото на месец март 2007 г. издателство Reader’s Digest Association, което има клонове в цял свят. След успешното приключване на сделката, за президент на компанията беше назначена Мари Бернер, утвърден професионалист в издателския бизнес.

Тя ще поеме управлението и на две компании от портфолиото на Ripplewood, които ще бъдат интегрирани в дейността на Reader’s Digest Association. Предишният изпълнителен директор на дружеството, Ерик Шрайър става индустриален партньор на “Ripplewood” и консултант на Reader’s Digest Association.

Продажбата на Reader’s Digest Association на частни инвеститори преустанови 17-годишното присъствие на компанията на Нюйоркската фондова борса. След като в началото на февруари 2007 г. акционерите на Reader’s Digest Association одобриха сделката за продажба на компанията, тя беше обособена като сливане с юридическо лице, създадено за целите на сделката.

Акционерите получиха по 17 долара в брой за всяка обикновена акция. Това е почти 23% премия над средната борсова цена на акция за 45-дневния период на търговия, предшестващ оповестяването на сделката на 16 ноември 2006 г. Приблизителната обща стойност на транзакцията е 2,6 млрд. долара.

Освен Ripplewood Holdings, други инвеститори в сделката са Rotschild Group, Golden Tree Management, Maryl Lynch, CB Star, Capital Partners и други компании.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg