Измамите с ДДС в Европа струват на европейските правителства 100 млрд. долара годишно

783

Измамите с данък добавена стойност в Европа нарастват със заплашителни темпове и струват на правителствата на страните на "стария континент" 100 млрд. долара годишно, съобщиха от изследователската компания VAT Association (IVA).

От там алармираха, че трябва да бъдат предприети спешни мерки за справянето с този проблем, една от които включва фундаментална реформа в законодателството относно косвения данък.
Трансграничните сделки между страните в границите на ЕС към момента са освободени от данъка, като едно от решенията е върху тях например да бъде налаган общ данък от порядъка на 10%, предлагат още от агенцията.

Общият данък би могъл да бъде хибридна форма между настоящата система, при която данъкът се събира в страната, изнасяща стоките и впоследствие се превежда към страната, в която се продават те.

От IVA настояват още за подобряване в системата за обмен на данни, чрез въвеждането на нова технология и подобряване на системата за проследяване на стоките.

Данъчните измами са регистрирали значително повишение от 1992 година насам, след като бе разрешена свободна търговия на стоки и услуги в границите на ЕС.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg