Как да продадем колата си изгодно

2520

Да продадеш колата си изключително изгодно само с шепа евро в ръка... Ето няколко необходими стъпки, публикувани във френското издание Le Figaro.fr, които биха ви помогнали.

Продажбата на колата ви се приближава с големи крачки към вас.. и ето, че вече се е появил един смел купувач. Изкушен от техническите и механични качества на вашата кола и той вече е склонен да ви плати цената, която сте определили за продажба на автомобила си.

Или ... представете си другия вариант: все още нищо не се е случило, защото клиентът започва да оглежда съвсем отблизо естетическите данни на колата ви. И тук... трябва открито да признаем, че от гледката направо ви боли: петната от различни напитки, повърхностните драскотини и повредените огледала за обратно виждане са само пример за реалното състоянието на вашата кола, без да смятаме, че каросерията с петната от кал или асфалт по нея е достойна за пилот на рали.

Не само защото рискувате купувачът да бъде отблъснат от гледката на колата, ами на всичкото отгоре той би ви поискал отстъпка в цената. Да представите колата си за продажба по най-добрия начин е изключително важно. И ключовият момент: едно бърза продажба без никакви преговори относно цената е определено най-добрият вариант.

Да се погрижим за външността на колата.

Изключително необходим момент при представянето на една кола за продажба на потенциален купувач е измиването на каросерията. Ако джантите ви са изключително мръсни, то има специална течност за джанти, която не е много скъпа и ще бъде полезна и за премахването на малките топченца асфалт, които са се закачили на каросерията.

Погледнато от професионален аспект е добре да оставите колата си на гараж, за да я пребоядисат там. Въпреки че цените са доста високи, професионалното винаги ще си проличи.

Да се погрижим за интериора на вашия автомобил.

Интериорът е също толкова важен, колкото и външният облик на колата ви. Той трябва да бъде безупречен, за да направи добро впечатление на купувача. Започнете с отстраняването на неприятната миризма и почистете с прахосмукачка.

Ако тапицерията е доста мръсна или повредена, добре би било да я смените с нова. Всъщност, трябва да знаете, че вашата цел все пак не е да превърнете колата си в тази от мечтите ви, ами просто да я направите привлекателна за продажбата. А след покупката купувачът е напълно свободен да прави каквито иска промени.

Последни детайли.

Останалите параметри влизат в играта по време на самата продажба, като например огледала за обратно виждане или страничните огледала. Не пренебрегвайте тези детайли, защото много често те правят впечатление на купувача, особено когато му дадете да покара колата ви. Винаги помнете, че той няма да се поколебае да поиска да свалите цената, именно заради тези малки детайли, в случай, че сте пропуснали да се сетите за тях. Ако липсват необходими при шофиране аксесоари, то незабавно ще трябва да ги закупите.

И на финала, ако разбира се спазите всички тези основни правила, всички козове ще са във вашата ръка, за да продадете колата си на възможно най-добра цена. Със средно около 100 евро и малко свободно време, вие бихте могли да прибавите естетическия аргумент към безупречната техническа част на колата ви. По този начин купувачът изключително трудно ще намери недостатъци, с които да ви принуди да свалите от цената.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg