Какво да очакваме на Уолстрийт тази седмица?

124
Какво да очакваме на Уолстрийт тази седмица?

През цялото лято анализаторите казваха, че цените на щатските акции ще се търгуват в рейндж до средата на септември, когато ще си изберат посока. Средата на месеца обаче мина, а това все още не се случва, пише CNNMoney.

Печалбите на компаниите са добри, но пазарът на труда и другите данни за икономиката са разнопосочни и объркват инвеститорите. При тази неясна картина, цените на акциите напоследък се търгуват в тесен рейндж.

Това би могло да се промени на фона на редицата икономически данни, които се очакват тази седмица като повечето от тях ще разкрият подробности за ключовия жилищен сектор.

Пазарните участници следят жилищния сектор, безработицата и бюджетния дефицит за признаци дали рецесията отслабва. Цените на акциите са на такива нива, че биха могли да пробият нагоре, но хората все още са много предпазливи, смятат анализатори.

Ако цените на жилищата останат на настоящите си дъна, хората няма да могат да си позволяват разходи." Ако хората не си позволяват разходи, икономическото възстановяване няма да е силно.

По тази причина инвеститорите ще следят отблизо тазседмичните данни за продажбите на нови и съществуващи жилища, индекса за достъпността на недвижимите имоти, разрешителните за строеж и жилищното строителство.

Монетарната политика ще бъде на фокус във вторник, когато се очаква Федералният резерв да публикува протокола от последната си среща. Централната банка се очаква да остави основната си лихва без промяна на рекордно ниското ниво между 0.0% и 0.25%.

Инвеститорите ще следят в изявлението за признаци, че ФЕД ще повишава лихвите или че ще предприеме други действия, според анализаторите.

Редицата данни, очаквани през тази седмица, могат да раздвижат пазара доста повече, отколкото от началото на месеца. Миналата седмица щатският фондов пазар отчете ръст в понеделник и сряда, а в останалите дни затваряше разнопосочно или почти без промяна. Dow Jones отчете седмичен ръст от 0.6%, докато S&P добави 0.3%, а Nasdaq скочи с 1.3%.

Какво да очакваме тази седмица?

Понеделник: След началото на търговията днес ще бъде публикуван индексът на достъпността на жилищата, изготвян от Национална асоциация на строителите на жилища (NAHB) и Wells Fargo. Предварителните очаквания на икономистите са за ръст до 14 пункта през септември, в сравнение с 13 пункта през август.

Вторник: Преди началото на търговията във вторник ще излязат августовските данни на Министерството на търговията за началното строителство и разрешителните за строеж.

Началното строителство се очаква да е нараснало леко. Прогнозите на икономистите са за ръст до 550 000 на анюализирана основа през август, в сравнение с 546 000 за предходния месец.

Отчетът също така се очаква да покаже, че разрешителните за строеж са нараснали до 560 000 на анюализирана основа през миналия месец в сравнение с 559 000 през юли.

Федералният резерв ще публикува протокола от последната си среща за определяне на лихвените проценти.

След приключването на търговията във вторник Adobe Systems ще обяви резултатите си за третото тримесечие. Софтуерната компания се очаква да обяви печалба в размер на 49 цента на акция, в сравнение с 35 цента на акция за същия период година по-рано, според Thomson Reuters.

Сряда: Преди началото на търговията компанията за хранителни продукти General Mills се очаква да обяви 63 цента печалба на акция за миналото тримесечие, в сравнение с 1.28 долара печалба на акция година по-рано.

Седмичните данни за петролните запаси също се очакват в сряда.

Четвъртък: Министерството на труда ще публикува седмичните данните за първоначалните молби за помощи при безработица преди началото на сесията. Броят на молбите се очаква да остане без промяна на ниво от 450 000.

Индексът на водещите икономически индикатори се очаква да е нараснал с 0.1% през август, или с колкото се повиши и през юли.

В четвъртък също така се очакват и данните продажбите на съществуващи домове, които според очакванията на анализаторите, са нараснали до 4.04 млн. на анюализирана основа през август, в сравнение с 3.83 млн. в предходния месец.

Петък: Преди началото на сесията от Министерството на търговията се очакват данните за поръчките на дълготрайни стоки. Прогнозите са за спад на поръчките с 1.3% през август.

По-късно през деня се очакват и данните за продажбите на нови жилища през август. Очакванията са ръст до 290 000 на анюализирана основа, в сравнение с 276 000 през юли.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg