Какво да очакваме на Уолстрийт тази седмица?

133
Какво да очакваме на Уолстрийт тази седмица?

Поредицата от разочароващи икономически данни напоследък възобнови страховете, че икономическото възстановяване в САЩ е нестабилно, което пък подсили очакванията за поредната порция лоши икономически данни през тази седмица, включително данните безработицата, очаквани в петък, информира CNNMoney.

Само през миналата седмица данните за продажбите на нови и стари жилища, молбите за помощи при безработица, поръчките на дълготрайни стоки, потребителското доверие и производството се оказаха по-слаби от очакваното.

Положителното е, че отчетите на компаниите за четвъртото тримесечие са положителни. Ревизираните данни за БВП на САЩ за четвъртото тримесечие бяха по-добри от очакваните, като икономиката е нараснала с 5.9% на анюализирана база.

Фокусът в момента е върху безработицата, тъй като нивото й е близо до 26-годишен връх и е малко вероятно да се подобри тази година.

В сряда ADP се очаква да обяви данните си за безработицата в частния сектор в САЩ през февруари. Прогнозите са за съкращения в размер на 10 000, след закриването на 22 000 работни места през януари. Отчетът често е предвестник на официалните правителствени данни обявявани в петък.

Понеделник: Министерството на търговията ще публикува данните за доходите и разходите на домакинствата за януари преди началото на сесията.

Данните за разходите в строителството, които ще бъдат оповестени след началото на търговията, се очаква да са се понижили с 0.6% през януари след спад от 1.2% в предходния месец.

Институтът за управление на доставките (ISM) ще публикува индекса си за производството след началото на търговията. ISM индексът се очаква да е паднал до 58 пункта през февруари в сравнение с 58.4 пункта през януари, което обаче все още би означавало ръст на сектора.

Вторник: Продажбите на автомобили и камиони се очакват във вторник като прогнозите са спад в продажбите на Toyota Motor.

General Motors и Ford Motor са сред компаниите, които се очаква да отчетат ръст в продажбите на годишна база.

Сряда: Индексът на ISM за сектора на услугите за февруари се очаква да е нараснал до 51 пункта в сравнение с 50.5 пункта за януари, според предварителните прогнози. Това би означавало продължаващ ръст на сектора.

В сряда също така се очакват седмичните данни за петролните запаси, както и Бежовата книга на Федералния резерв за състоянието на икономиката.

Четвъртък: Фабричните поръчки за януари, от Министерството на търговията се очаква да са нараснали с 1.2%, след повишение от 1% за декември.

Индексът на продажбите на жилища, които са в процес, се очаква да се е увеличил с 1.7% след повишение от 1% през декември.

Веригите за търговия на дребно че публикуват резултатите си за февруари в четвъртък.

Петък: В последния ден от седмицата погледите ще са насочени към данните за безработицата за февруари. Очакванията са, че работодателите са закрили 20 000 работни места миналия месец, след съкращения в размер на 20 000 за януари. Нивото на безработицата се очаква да е нараснало от 9.7% на 9.8%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg