Какво да очакваме на Уолстрийт тази седмица?

231
Какво да очакваме на Уолстрийт тази седмица?

След колебанията на щатския фондов пазар през последните пет дни, настоящата седмица преди Деня на благодарността в четвъртък може да се окаже също толкова волатилна, пише CNNMoney.

Въпреки че обемите през тази седмица вероятно няма да са големи, трейдърите твърдят, че ще следят отблизо редица ключови икономически данни, които могат да повлияят на пазара във вторник и сряда.

Новите данни се очакват да хвърлят известна светлина върху жилищния пазар, потребителските доходи и разходи, трудовия пазар и ръста на икономиката.

Уолстрийт също така следи плана за стимулиране на икономиката на Федералния резерв, както и плана за овладяване на ситуацията в Европа на фона на преговорите на Ирландия за получаване на помощ.

Какво да очакваме през тази седмица

Понеделник: Днес не се очакват нови икономически данни.

Вторник: Преди пазарът да отвори правителството на САЩ трябва да обяви ревизираните данни за БВП за третото тримесечие. През октомври беше обявено, че щатската икономика е нараснала с 2% на анюализирана основа през третото тримесечие. Икономистите очакват ръстът да бъде ревизиран до 2.3%.

Завишаването на данните би отбелязало подобрение в състоянието на икономиката, която обаче все още е считана за прекалено слаба, за да създава работни места.

По-късно във вторник трейдърите ще очакват данните за продажбите на съществуващи жилища. Икономистите очакват данните за октомври да покажат ръст в трети пореден месец до 4.55 млн., в сравнение с 4.53 млн. през септември.

Също във вторник ФЕД ще публикува протокола от срещата на FOMC от началото на ноември.

Сряда: Министерството на търговията на САЩ ще обяви последните данни за личните доходи и разходи на американците. След като данните показаха неочакван спад в потребителските доходи за септември, икономистите очакват ръст от 0.4% за октомври. Личните разходи също се очаква да са нараснали с 0.4% за месеца, в сравнение с 0.2-процентен ръст в предходния месец.

Правителството също така ще обяви данните за поръчките на дълготрайни стоки, седмичния брой на първоначалните молби за помощи при безработица и продажбите на нови жилища.

Четвъртък: Финансовите пазари ще бъдат затворени заради Деня на благодарността.

Петък: Финансовите пазари ще бъдат отворени само през половината от деня и обемите се очакват да бъдат ниски, тъй като много от трейдърите ще почиват. В същото време всички погледи ще бъдат насочени към търговците на дребно и продажбите им в Черния петък.

Черният петък, който следва Деня на благодарността, представлява традиционното начало на сезона на пазаруването около коледните и новогодишни празници. На него се гледа като на барометър за следващите шест седмици.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg