Какво да очакваме на Уолстрийт тази седмица?

297
Какво да очакваме на Уолстрийт тази седмица?

Докато Уолстрийт продължава да преценява международните събития, през тази седмица инвеститорите ще се концентрират върху щатския трудов пазар, пише CNNMoney.

Докладът от министерството на труда обикновено предопределя насоката до края на месеца поради важността на заетостта за икономическата дейност. Щатската икономика е нараснала с 3.1% на анюализирана основа през последното тримесечие на 2010 г, но темпът на създаване на работни места изостава.

Очакванията на анализаторите са, че щатската икономика е създала 185 000 работни места през миналия месец, а нивото на безработицата остава без промяна - 8.9%.


На Уолстрийт също така ще очакват индекса на производството на Института за управление на доставките, както и два доклада за жилищния пазар.

Инвеститорите също така ще трябва да балансират икономическите данни от тази седмица с продължаващите опасения около ядрените реактори в Япония, дълговите проблеми на Европа и гражданската война в Либия.

Въпреки всички проблеми, щатските индекси успяват да се възстановят от всяка криза досега. Dow Jones е на път да запише повишение от 5.5% за тримесечието, докато ръстът при S&P и Nasdaq за момента е 4.5% и 3.4%, респективно.

Какво да очакваме на Уолстрийт през следващите пет дена:

Понеделник: Министерството на търговията ще публикува данните за личните доходи и разходи на американците през февруари. Днес също се очакват и данните за сключените договори за продажба на жилища в САЩ за януари.

Вторник: Инвеститорите ще получат данните за потребителското доверие за март. На фона на ръста на цените на петрола и японската ядрена криза икономистите очакват рязък спад в потребителското доверие до 65.0 пункта, в сравнение със 70.4 пункта за предходния месец.

Също във вторник се очаква януарската стойност на индекса S&P Case-Shiller, който следи цените на жилищата в САЩ.

Сряда: Компанията ADP се очаква да публикува доклада си за заетостта в частния сектор. Уолстрийт очаква компаниите да са добавили 210 000 нови работни места.

Четвъртък: В предпоследния ден от седмицата се очакват данните за първоначалните молбите за помощи при безработица, след което инвеститорите ще получат стойността на индекса на икономическата активност на подразделението на ФЕД в Чикаго за март. Фабричните поръчки за февруари също се очакват в четвъртък.

Седмичният брой на първоначалните молби за помощи при безработица се очаква да е нараснал до 383 000 в сравнение с 382 000 през миналата седмица.

Петък: Освен данните за заетостта от Министерството на труда, инвеститорите ще получат и производствения индекс на Института за управление на доставките за март, както и данните на Министерството на търговията за разходите в строителния сектор.

Икономистите очакват производствения индекс да остане без промяна на ниво от 61.4 пункта, а разходите в строителството да се понижат с 0.7%.

Също в петък основни автопроизводители като General Motors и Ford ще публикуват месечните данни за продажбите си.


Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg