Какво да очакваме на Уолстрийт тази седмица?

149
Какво да очакваме на Уолстрийт тази седмица?

Краят на август идва, но летният застой все още не е приключил на Уолстрийт, пише CNNMoney.

Признаците за малък икономически растеж в САЩ, слаб жилищен пазар и изоставащо икономическо възстановяване означават, че инвеститорите трябва да затегнат коланите си за още една колеблива седмица.

След като поскъпнаха със 7% през юли, щатските акции се понижават с 3% от началото на месеца, а основните индекси отново записаха загуби миналата седмица. От края на май досега Nasdaq се е понижил с 4.6%, S&P 500 губи 2.3%, а Dow Jones остава почти без промяна, повишавайки се с 0.1%.

Въодушевлението по отношение на корпоративните резултати за второто тримесечие намалява и инвеститорите се обръщат към икономиката, но не харесват това, което виждат.

Поредната серия слаби икономически данни през миналата седмица обезцениха акциите, тъй като инвеститорите разпродаваха в три от петте дни на седмицата.

След два разочароващи доклада за продажбите на жилища през миналата седмица в петък правителството обяви, че БВП за второто тримесечие е ревизиран силно надолу.

Ревизията обаче беше по-малка от очакваната и индексите успяха да приключат сесия на положителна територия, скачайки с по над 1% след излизането на новината.

Като се има предвид несигурността около състоянието на икономиката, търговията се очаква да остане променлива в следващите няколко седмици, въпреки че летният сезон свършва и инвеститорите за завръщат на работа.

Засега обаче данните на правителството за заетостта, заедно с тези за потребителското доверие и производството през тази седмица ще дадат представа на инвеститорите какво предстои през тази есен и или ще долеят масло в огъня, или ще разсеят част от страховете по отношение на забавянето на икономическия растеж.

Какво да очакваме през тази седмица?

Понеделник: Преди началото на сесията се очакват данните за личните доходи и разходи . Икономистите очакват ръст на доходите с 0.2% през юли, след като останаха без промяна през юни. Разходите се прогнозира, че са нараснали с 0.3%, след 0.1% ръст през юни.

Вторник: След началото на сесията с очаква индексът на потребителското доверие за август. Икономистите прогнозират индексът да се е понижил до 50 пункта през август, в сравнение с 50.4 пункта през юли.

Чикагският PMI пък се очаква да е паднал до 57.5 пункта през този месец, в сравнение с 62.3 пункта през миналия.

Индексът Case-Shiller, който следи цените на жилищата в 20 метрополисни района на САЩ, се очаква да отбележи ръст от 3.5% за юни, след като нарасна с 4.6% през май.

Сряда: Преди отварянето на пазара ADP се очаква да обяви, че работодателите в частния сектор са добавили 13 000 работни места през август, след като преди това бяха разкрили 42 000 нови работни места през юли.

След началото на търговията се очаква индексът на производството на Института за управление на доставките. Икономистите прогнозират, че индексът се е понижил до 53 пункта през август в сравнение с 55.5 пункта през юли. Стойност на индекса от над 50 пункта означава ръст на сектора.

В същото време се очаква правителството да обяви, че разходите в строителството са паднали с 0.7% през юли, след понижение от 0.1% през юни.

Данните за продажбите на автомобили и камиони, както и седмичният доклад на правителството за петролните запаси също се очакват в сряда.

Четвъртък: Очакват се данните за броя на първоначалните молби за помощи при безработица. Прогнозите са за лек ръст през миналата седмица до 475 000 от 473 000. В същото време броят на американците, които са получавали помощ седмица или по-дълго се очаква да е намалял от 4 456 000 на 4 435 000.

В същото време се очаква правителството да обяви, че продажбите на жилища, които са в ход, остават без промяна през юли, след като отбелязаха спад от 2.6% през юни.

Фабричните поръчки също се очакват в четвъртък, а прогнозите са за ръст от 0.3% през юли след понижение от 1.2% през юни.

Министерството на търговията се очаква да ревизира надолу данните за производителността през второто тримесечие до понижение от 1.6% в сравнение с първоначално обявения спад от 0.9%.

Петък: Седмицата ще приключи с широко очакваните данни за заетостта. Прогнозите са, че икономиката на САЩ е загубила 118 000 работни места през август, след като през юли бяха закрити 131 000 работни места. Нивото на безработицата се очаква да нарасне от 9.5 на 9.6%.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg