Колко дълго човек може да оцелее на всяка планета?

5850
Колко дълго човек може да оцелее на всяка планета?

Да предположим, че хората се научат да дишат в Космоса без специално оборудване и има начин да достигнем до всяка планета в Слънчевата система.

Как ли би се почувствал човек на различните планети без никакви защитни устройства? Съдейки от амбициозните планове на Елон Мъск, кой знае - може да започнем да пътуваме в Космоса по-рано, отколкото очакваме.

Вижте колко дълго човешкото тяло може да оцелее на всяка планета от Слънчевата система:

Меркурий

Ако някога искате да посетите тази планета и да избегнете неприятни последици, трябва да уцелите времето, защото амплитудите в температурите са убийствени. През деня могат да достигнат 425 градуса, а вечер падат до минус 143 градуса.

Живакът се върти сравнително бавно, така че за да оцелеете, всичко, от което се нуждаете, е просто да хванете момента, когато дневната температура се променя към нощна. Но така или иначе, 90 секунди е приблизително времето, което бихте могли да прекарате там.


Венера

Ако някога имате възможност да стъпите на Венера, ще имате само една секунда, за да й се насладите. Между другото, думата „насладите“ е малко саркастична, защото е трудно да се каже с пълна увереност какво точно би ви убило в края на тази единствена секунда.

Атмосферата на тази планета е 98% въглероден диоксид, а налягането е 90 пъти по-голямо, отколкото на Земята, плюс цялата й повърхност е покрита от гъсти облаци, от които вали сярна киселина. А, и е горещо, много горещо - средната температура достига почти 450 градуса.

Марс

Въпреки че Марс е първият кандидат за космическа колонизация, най-дългото време, което можете да останете на тази планета, е около 80 секунди. Атмосферата му е 95% въглероден диоксид. Марс е много студен и средната температура е минус 40 градуса.

Юпитер

Най-голямата планета в Слънчевата система ще бъде приятелски наострена към вас само за една секунда. И тогава този гигант ще ви шокира с яростните си ветрове и урагани, с които човешкото тяло просто не може да се справи.

Планетата е заобиколена от газове, като в основата са водород и хелий. Освен това луд вихър издига нагретите газови маси към повърхността на планетата, които образуват кристали от амонячен сняг и е невъзможно да си представим как някой би могъл да издържи този луд токсичен коктейл.

Сатурн

Това е друг космически гигант, който ще ви позволи да останете на него за по-малко от една секунда. Освен газовите облаци, на Сатурн постоянно има много силни ветрове, които могат да достигнат 1800 км в час.

Сатурн създава такива луди торнада по повърхността си, така че никое живо същество не би имало време дори да мигне, преди да се превърне в космически прах.

Уран

Тази планета е покрита от гореща смес от вода, амоняк и метан. Всъщност дори не можем да кажем за колко време може да останете тук, защото реално няма да имате време да кацнете. Просто ще се разтворите почти моментално в тази луда смесица. Следователно просто няма време за оцеляване.

Нептун

Времето за човешки престой на тази планета е по-малко от секунда. Ужасните условия ще унищожат всеки. Ужасяващият вятър на Нептун понякога може да бъде дори по-бърз от скоростта на звука. Повече коментари не са необходими.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg