Колко пари трябват, за да сте сред горните 5% в Калифорния?

1969
Колко пари трябват, за да сте сред горните 5% в Калифорния?

© Pixabay

За да бъдете „богат” в САЩ, трябва да печелите поне 100 хил. долара на година, сочи анкета, проведена от YouGov.

Тази цифра обаче изобщо няма да бъде достатъчна, ако искате да сте част от горните 5% по доходи в някои от най-развитите щати в САЩ.

Пример за това е Калифорния.

По данни на финансовия уебсайт GOBankingRates, има значителни разлики относно необходимите доходи в различните щати, за да попаднете в горните 5%, предава CNBC.

Горните 5% в Калифорния имат среден годишен доход от 447 207 долара, докато минималната граница, за да попаднете сред най-заможните, е 250 хил. долара на година, сочат данните на портала.

„Да бъдете богат в Калифорния означава, че действително сте направили големия удар”, посочват от GOBankingRates.

„Калифорния е един от общо седемте щата в страната (осем, ако включим Вашингтон), където ще се нуждаете от поне 250 хил. долара, за да достигнете горните 5%.”

Сред останалите попадат щати, като Кънектикът, Ню Джърси и Ню Йорк.

Когато говорим за горния 1%, нещата загрубяват сериозно. В Калифорния най-богатият 1% печели средно по 1.7 млн. долара на година, а за да попаднете в този елитен клуб, ще са ви нужни доходи от най-малко 514 694 долара годишно, по данни на Economic Policy Institute.

Необходимият минимум за влизане в горния 1% по доходи общо за САЩ възлиза на 421 926 долара на година, или с близо 100 хил. долара по-малко от ситуацията в Калифорния. За сравнение, средният годишен доход на домакинство в страната възлиза на малко над 60 хил. долара.

Топ 10 на градовете с най-много супербогати жителиХората, притежаващи десетцифрени суми, могат да живеят, общо взето, където си поискат по света

Калифорния се слави и с високите си данъци, като по данни на WalletHub се нарежда на 11-о място по данъчна тежест сред щатите в САЩ.

Данъците обаче не са единственият проблем за жителите на Калифорния. Цените на имотите също са сред едни от най-високите в САЩ.

Средната цена на жилищата в щата възлиза на близо 550 хил. долара, по данни на сайта за имоти Zillow. Средният месечен наем пък достига 2 750 долара. За сравнение, средната цена на жилищата в САЩ възлиза на 226 300 долара, а средният наем – на 1 650 долара.

Според анкета на Quinnipiac University, 43% от имащи право на глас в Калифорния и 61% от тези на възраст между 18 и 34 години смятат, че не могат да си позволят да живеят в щата. Анкетата има за цел да определи кои са най-големите финансови страхове на американците, като жителите на Калифорния посочват, че това са именно високите разходи за живот.

Оказва се, че апетитът идва с яденето и в Калфорния.

Сред анкетираните с годишни доходи между 40 хил. и 60 хил. долара 7% са посочили, че се смятат за „богати”. В същото време, едва 9% от тези с доходи между 90 хил. и 150 хил. на година определят себе си за заможни, като 5% от анкетираните с високи доходи смятат себе си за „бедни”.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Ba Na Hills - слънчевата земя на чудесата

Кацнал на висок хълм, който гарантира прекрасен природен пейзаж,...