Колко пари трябват, за да сте сред горните 5% в Калифорния?

2155
Колко пари трябват, за да сте сред горните 5% в Калифорния?

© Pixabay

За да бъдете „богат” в САЩ, трябва да печелите поне 100 хил. долара на година, сочи анкета, проведена от YouGov.

Тази цифра обаче изобщо няма да бъде достатъчна, ако искате да сте част от горните 5% по доходи в някои от най-развитите щати в САЩ.

Пример за това е Калифорния.


По данни на финансовия уебсайт GOBankingRates, има значителни разлики относно необходимите доходи в различните щати, за да попаднете в горните 5%, предава CNBC.

Горните 5% в Калифорния имат среден годишен доход от 447 207 долара, докато минималната граница, за да попаднете сред най-заможните, е 250 хил. долара на година, сочат данните на портала.

„Да бъдете богат в Калифорния означава, че действително сте направили големия удар”, посочват от GOBankingRates.

„Калифорния е един от общо седемте щата в страната (осем, ако включим Вашингтон), където ще се нуждаете от поне 250 хил. долара, за да достигнете горните 5%.”

Сред останалите попадат щати, като Кънектикът, Ню Джърси и Ню Йорк.

Когато говорим за горния 1%, нещата загрубяват сериозно. В Калифорния най-богатият 1% печели средно по 1.7 млн. долара на година, а за да попаднете в този елитен клуб, ще са ви нужни доходи от най-малко 514 694 долара годишно, по данни на Economic Policy Institute.

Необходимият минимум за влизане в горния 1% по доходи общо за САЩ възлиза на 421 926 долара на година, или с близо 100 хил. долара по-малко от ситуацията в Калифорния. За сравнение, средният годишен доход на домакинство в страната възлиза на малко над 60 хил. долара.

Топ 10 на градовете с най-много супербогати жителиХората, притежаващи десетцифрени суми, могат да живеят, общо взето, където си поискат по света

Калифорния се слави и с високите си данъци, като по данни на WalletHub се нарежда на 11-о място по данъчна тежест сред щатите в САЩ.

Данъците обаче не са единственият проблем за жителите на Калифорния. Цените на имотите също са сред едни от най-високите в САЩ.

Средната цена на жилищата в щата възлиза на близо 550 хил. долара, по данни на сайта за имоти Zillow. Средният месечен наем пък достига 2 750 долара. За сравнение, средната цена на жилищата в САЩ възлиза на 226 300 долара, а средният наем – на 1 650 долара.

Според анкета на Quinnipiac University, 43% от имащи право на глас в Калифорния и 61% от тези на възраст между 18 и 34 години смятат, че не могат да си позволят да живеят в щата. Анкетата има за цел да определи кои са най-големите финансови страхове на американците, като жителите на Калифорния посочват, че това са именно високите разходи за живот.

Оказва се, че апетитът идва с яденето и в Калфорния.

Сред анкетираните с годишни доходи между 40 хил. и 60 хил. долара 7% са посочили, че се смятат за „богати”. В същото време, едва 9% от тези с доходи между 90 хил. и 150 хил. на година определят себе си за заможни, като 5% от анкетираните с високи доходи смятат себе си за „бедни”.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg