Компания предлага ускорен пренос на данни

910
Компания предлага ускорен пренос на данни

Interoute, собственик на развита и широко разпространена мрежа за пренос на глас и данни в Европа, пуска от днес на пазара Interoute Fast Trade - висококачествена широколентова услуга за пренос на данни. Тя е създадена специално за нуждите на финансовите институции, работата на които налага минимални забавяния във връзката и обособен широколентов достъп. Услугата вече е поръчана от шест големи европейски банки, информират от компанията.

Чрез услугата се избира най-бързият директен път за пренос на данни между две точки в 24 държави в Европа. Чрез паневропейската фиброоптична мрежа на компанията се гарантира минимално закъснение на потока на информация. Например, данни от Лондон до Франкфурт ще се изпращат вече със закъснение от 10.8 милисекунди (малко над десет хилядни части от секундата). Това ще даде преимущество на финансовите институции, за които скоростта, с която се прави сделка, е от основно значения, уточняват от компанията.

Финансовите сделки все повече се правят на високи честоти, при които автоматично се задават алгоритми, така че да може веднага да се купуват и продават акции при качване или падане на цената им. Дори и една милисекунда забавяне може да окаже влияние върху успеха на сделката, затова финансовите институции задължително трябва да разполагат с най-бързата връзка, смятат от Interoute.

Новата услуга за бързи сделки се осъществява през мрежата на компанията, която покрива 9 Equinix exchange (включва DU1, FT1, FT2, GV1, LD1, PA2, PA1, ZH1, ZH2) сървъра и има 200 точки на достъп (PoPs). Това гарантира високо ниво на връзката за пренос на данни и нищожно забавяне във всички 24 страни на стария континент.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg