Кой е най-щедрият работодател на Уолстрийт?

1378
Кой е най-щедрият работодател на Уолстрийт?

Германската Deutsche Bank е платила на инвестиционните си банкери по над 500 000 долара на човек средно през миналата година, изпреварвайки Goldman Sachs като най-щедрия работодател на Уолстрийт, пише CNBC.

Заплащането и допълнителните привилегии на всички 15 943 служители в подразделението за корпоративно и инвестиционно банкиране на Deutsche Bank са й стрували 5.9 млрд. евро (8.2 млрд. долара) през миналата година, или средно 373 000 евро, показа финансовия отчете на банката.

Средното заплащане отбелязва ръст в сравнение с предходната година когато е било 357 000, след като приходите на инвестиционната банка са нараснали с 11% до 20.9 млрд. евро.

Deutsche Bank е увеличила броя на служителите в подразделението си за инвестиционно банкиране с 12% през миналата година. Повече от тях работят в Лондон, Ню Йорк и Франкфурт.

Заплащането на банкерите остава спорна тема, особено в Европа, на фона на недоволството на политиците и обикновените хора.

Главният изпълнителен директор на Deutsche Bank Йозеф Акерман обяви, че през миналата година бонусите са паднали, поради промени в схемата на изплащането им.

Данните показват, че много от добрите банкери са получили по-добро заплащане, за да останат на настоящото си работно място, докато бонусите на по-лошо представилите се са намалели или са били премахнати напълно.

Дори и ако бъдат извадени средствата, които банката е изплатила като обезщетения за освободени служители, средното заплащане на банкерите на Deutsche Bank възлизат средно на 355 000 евро за миналата година.

Общата сума за заплащане на служителите на банката е нараснала с 12% до 12.7 млрд. евро през миналата година. Тя е съставлявала 44.4% от приходите, в сравнение с 40.5% година по-рано.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg