КЗК одобри концентрация между Астра Зенека и Мед Имюн Инк.

662

Комисията за защита на конкуренцията разреши придобиване на самостоятелен контрол върху Мед Имюн Инк., САЩ от страна на „Астра Зенека”ПЛК Великобритания чрез контролираното от него дъщерно дружество „Астра Зенека Биофармасютикълс” Инк., САЩ.
КЗК постанови предварително изпълнение на решението.

Мед Имюн Инк. изследва и разработва лекарствени продукти в областта на инфекциозните болести и онкологията. Планираната сделка ще увеличи възможностите за проучване и развитие на нови продукти в областта.

Към настоящия момент, Астра Зенека и Мед Имюн нямат господстващо положение на фармацевтичния пазар в България. Не се очаква промяна в структурата на този пазар, тъй като дружествата оперират в различни области и няма припокриване на продуктите им.

Комисията за защита на конкуренцията счита, че предстоящата концентрация не би могла да повлияе негативно върху разглеждания пазар.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg