London Stock Exchange се слива с Borsa Italiana в началото на октомври

702
London Stock Exchange се слива с Borsa Italiana в началото на октомври

Силно първо полугодие за London Stock Exchange и приближаване до окончателната фаза на сливането си с Borsa Italiana, са акцентите в днешно изявление на ръководството на LSE, цитирано от Reuters.

Борсовата търговия продължава да е в изключителен разцвет, като от началото на годината до днес са отчетени сериозни постижения в статистиката, които ще имат силно отражение в полугодишния отчет и за годината като цяло, обещава Клара Фърс, изп. директор на LSE, в съобщението.

Ново-регистрираните емисии на LSE до 30 юни са били 216, набрали от своя страна капитал в размер на 26.8 млрд. паунда ($54.3 млрд.) В резултат броят на сделките нараства драстично със 75% спрямо година по-рано, до изпълнение на средните 551 хил. поръчки на ден.

От LSE бяха заявили през август, че планират да приключат с покупката за 1.6 млрд. паунда на Borsa Italiana през октомври, веднага щом получат необходимото позволение за сключване на сделката.

Сделката бе уговорена с подкрепата на щатската U.S Nasdaq Stock Market Inc, която продаде дяловото си участие в LSE миналата седмица на Дубайската борса.

Трансатлантическата борсова група NYSE Euronext направи през миналата година неуспешни опити за закупуване на борсата в Милано.

Консолидацията на капиталовите пазари се ускори с процесите на публичното листване на дялове на борси през последните години. Акциите на LSE, които започнаха годината на нива от близо 1.249 пенса, днес се смъкнаха с 3.88%, до 1.709 пенса.

Ръководството на LSE анонсира днес и промените в ръководните постове на институцията, съобщава официалният сайт на Лондонската борса. Промените са свързани с предстоящото сливане на двете борси в началото на октомври.

Гари Алън и Петер Майнерцхаген напуснаха Борда на директорите. Гари Алън се присъединява към Борда през 1994 г., а Петер Майнерцхаген три години по-късно.

Новите имена в Съвета на директорите на разширената борсова група ще бъдат Серджо Ермоти, Паоло Скарони и Андреа Мунари. Постове там ще получат и Анджело Тантази като зам.-председател и Масимо Капуано като зам.-изп. директор.

Анджело Тантази заема директорски позиции в Banca Popolare dell’Emilia Romagna, Coesia S.p.A, Advanced Capital S.p.A. и др. От 2000 г. е председател на СД на Borsa Italiana.

Масимо Капуано е сегашният изп. директор на Borsa Italianа и председател на Световната борсова федерация, с мандат 2007-2008 г.

Андреа Мунари е директор в Banca Caboto, Banca IMI и др.

Серджо Ермоти е зам.-изп. директор на UniCredit Group. Паоло Скарони заема ръководен пост в ENI S.p.A., Il Sole 24 Ore S.p.A. и др. През 2000-2004 г. е бил изп. директор на BAE Systems plc.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg