Майкрософт прави промени за разширяване на оперативната съвместимост

310
Майкрософт прави промени за разширяване на оперативната съвместимост

На 21 февруари Майкрософт обяви пакет от широкообхватни промени в технологията и бизнес практиките, целящи увеличаване откритостта на своите продукти и задействане на по-голяма оперативна съвместимост, възможности и избор за програмистите, партньорите, клиентите и конкурентите.

По-конкретно, Майкрософт прилага четири нови принципа за оперативна съвместимост сред своите бизнес продукти: (1) осигуряване на отворени връзки; (2) налагане на преносимост на данните; (3) подобряване помощта за промишлените стандарти и (4) поощряване на по-открито ангажиране с клиентите и индустрията, включително с общностите - поддържници на отворения код.

“Тези стъпки представляват важна крачка и значителна промяна в това как споделяме информация за нашите продукти и технологии,” каза изпълнителният директор на Майкрософт Стив Балмър.

“За последните 33 години ние сме споделили доста информация със стотици хиляди партньори по света и сме спомогнали за изграждането на индустрията, но днешното обявление представя едно значително разширяване към още по-голяма прозрачност. Нашата цел е да наложим по-голяма оперативна съвместимост, възможности и избор за клиентите и програмистите от индустрията, като правим нашите продукти по-отворени и споделяме повече информация за своите технологии.”

Принципите и действията за оперативна съвместимост, обявени днес, се отнасят към следните продукти на Майкрософт: Windows Vista (включително NET Framework), Windows Server 2008, SQL Server 2008, Office 2007, Exchange Server 2007 и Office SharePoint Server 2007, както и за бъдещите версии на тези продукти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg