Мъжете в САЩ по-тежко засегнати от рецесията

548
Мъжете в САЩ по-тежко засегнати от рецесията

Тежестта на безработицата, предизвикана от последната рецесия в САЩ, е понесена в по-голяма степен от мъжете, отколкото от жените, които заемат вече почти същия брой работни места, показва проучване.

„От началото на рецесията през декември 2007 г. до януари 2010 г. броят на работещите мъже е намалял 8л2%, докато броят на работещите жени е намалял почти с 3.9%", съобщават авторите на проучването на Федералния резерв.

„Мъжете са засегнати непропорционално. Като следствие, за първи път в историята, броят на работещите жени в САЩ е близък до този на мъжете", добавя статията.

Делът на мъжете спрямо общия брой работещи е спаднал 1.5% до 5% през януари 2010 г. Разликата между безработните мъже и жени не е била никога толкова голяма от 1945 г.

Безработните мъже са 11%, с 2.7 пункта повече от жените. В САЩ от кризата в началото на 80-те години, делът на безработните мъже има тенденция да надминава този на жените по време на рецесия, докато във фаза на експанзия, двата съвпадат.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg