Merrill Lynch с по-голяма от очакванията загуба за първото тримесечие

429
Merrill Lynch с по-голяма от очакванията загуба за първото тримесечие

Най-голямата световна брокерска компания - щатската Merrill Lynch отчете значителна загуба през първото тримесечие на годината в резултат на продължаващата криза на ипотечните пазари в САЩ.

За изминалото първо тримесечие от компанията отчетоха загуба от 1.96 млрд. долара, или 2.19 долара на акция, в сравнение с печалбата от 2.16 млрд. долара, или 2.26 долара на акция година по-рано.

Загубата превиши средните очаквания на анализаторите, прогнозирали такава в размер на 1.76 млрд. долара, или 1.99 долара на акция за изминалото тримесечие на годината.

Приходите на инвестиционната банка са се понижили с 69% през първите три месеца, в сравнение със същия период на миналата година, до ниво от 2.93 млрд. долара, от 9.6 млрд. долара миналата година.

И тук резултатът се оказа под средните очаквания на анализаторите, които бяха за приходи в размер на 3.7 млрд. долара.

От базираната в Ню Йорк компания заявиха, че през тримесечието са отписали активи на стойност поне 6.5 млрд. долара.

Слабите резултати до голяма степен са се предопределили и от понижението на приходите от инвестиционно банкиране, намалели с близо 40% през първото тримесечие. Слабата активност на сделките по сливания и поглъщания е основна причина за това.

Резултатите затвърдиха и негативния тренд при тези на щатските финансови компании, след колапса на Bear Sterns.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg