Метро отчете загуба за третото тримесечие

388
Германската търговска верига за продажби на дребно Метро (Metro AG) отчете загуба за третото тримесечие от 65 милиона евро (94 млн. д.) като резултат от реформата на корпоративното облагане в страната.

За същия период на миналата година компанията отчете печалба от 81.5 млн. евро. Причина за отчетената сега тримесечна загуба са данъците на стойност 160 млн. евро, платени заради реформата в корпоративното облагане, която влезе в сила от 1 януари тази година.

Търговската верига съобщи, че преди облагането с данъци би отчела увеличение на печалбата с 15 на сто, до 323 млн. евро. Метро повиши прогнозите си за продажбите през 2007 година заради силните приходи на международните й подразделения. Групата разшири дейността си в бързо развиващи се икономики в Източна Европа и Азия в стремежа си да компенсира слабите резултатите на вътрешния пазар в Германия.

Метро съобщи, че продажбите й за тримесечието са се увеличили с 10.8 процента до 15.65 млрд. евро, като международните продажби са нараснали с 13.6 на сто до 9.2 млрд. евро. В Източна Европа и Азия продажбите са се покачили съответно с 26.8 и 27 процента.

Тези резултати са постигнати на фона на по-слабото увеличение на продажбите през третото тримесечие в Западна Европа - с 4.1 на сто и с 6.9 на сто в Германия.

Компанията повиши прогнозата си за приходите през 2007 г. до над 9 процента, в сравнение с предишните очаквания за 8-9 на сто.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg