Microsoft с понижение в печалбата си от 11% до 4.39 млрд. долара

385
Microsoft с понижение в печалбата си от 11% до 4.39 млрд. долара

Най-голямата световна софтуерна компания - Microsoft Corp., отчете спад в печалбата си за изминалото тримесечие с 11% до ниво от 4.39 млрд. долара, или 47 цента на акция, на фона на реализираната година по-рано такава от 4.93 млрд. долара - или 50 цента на акция.

До голяма степен в основата на спада на печалбата през изминалото тримесечие са стоели отложени приходи в размер на около 1 млрд. долара от по-късното пускане на новия софтуер на компанията.

Приходите на Microsoft са се повишили минимално до 14.45 млрд. долара от 14.4 млрд. долара през предходната година.

Резултатите превишиха средните очаквания на анализаторите, които бяха за печалба от 44 цента на акция при приходи от 14.4 млрд. долара.

От ръководството на компанията заявиха, че очакват повишение на финансовите резултати през следващата фискална година с или без интернет компанията Yahoo, която е обект на враждебна оферта за закупуване.

Освен ако до този уикенд не се отбележи напредък в преговорите, Microsoft ще преразгледа позицията си и възможните алтернативи, които стоят пред компанията, коментираха от ръководството й. Повече информация най-вероятно ще бъде изнесена през следващата седмица.

Като не особено задоволителни се приемат и продажбите на новия Windows, въпреки че от компанията твърдят, че те се движат според плановете. От 100 млн. продадени лицензи през януари към момента те възлизат на 140 млн. броя.

Приходите на това звено са се понижили с 24% до 4.02 млрд. долара, което се прие като разочарование от голяма част от анализаторите.

Разпространяването на пиратски софтуер е друг сериозен проблем пред компанията. Това явление е особено силно в развиващите се страни като Китай и Русия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg