Мит Ромни плаща едва 3 млн. долара данък върху 21 млн. долара приходи

1334
Мит Ромни плаща едва 3 млн. долара данък върху 21 млн. долара приходи

След като Мит Ромни има шансове да стане следващия президент на САЩ, изглежда е дошло времето за по-сериозен преглед на данъчната му декларация. В крайна сметка, Мит Ромни е необичаен кандидат за президент, като се има предвид, че той е изключително богат.

За разлика от някои други хора, които са се кандидатирали за високи държавни длъжности, Мит Ромни не живее просто от средства, които е натрупал преди много години. Да, Ромни има сериозно състояние, което, според повечето оценки, е в размер на около 250 млн. долара, но той продължава да има сериозни доходи всяка година.

Данъчната декларация на Ромни изглежда както всяка друга, с тази разлика, че е 232 страници и в нея има огромни числа. Основното в нея е, че той декларира приходи в размер на 21.7 млн. долара за 2010 г. Върху тези средства той плаща обаче едва 3 млн. долара данъци (14%).

Три млн. долара са много данъци. Повече отколкото повечето хора в САЩ ще платят за целия си живот. Сумата обаче се равнява само на 14% от това, което Мит Ромни е заработил през 2010 г.

14% е доста по-малко, в сравнение с 35-те процента, които повечето хора си мислят, че плащат богатите. Процентът също така е по-малък от 15-те процента данъчна ставка за капиталова печалба и дивидентен данък.

Ставката, по която Ромни е обложен, също така е по-ниска, в сравнение с 15-те процента, който са платили американците, които са заработват между 8 500 и 34 500 долара годишно. Това обяснява защо много хора смятат, че Ромни плаща малко данъци.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Kasi
# 0
23:01 | 25 January 2013
Smack-dab what I was loonikg for-ty!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg