Moody's обяви, че може да понижи рейтинга на Италия

785
Moody's обяви, че може да понижи рейтинга на Италия

Международната рейтингова агенция Moody's Investors Service обяви, че може да понижи рейтинга на Италия от настоящото му ниво AA2, изтъквайки като причина предизвикателствата пред икономическия ръст на страната поради структурни слабости и вероятно повишаване на лихвените проценти, информира Reuters.

Поставянето на рейтинга под наблюдение за евентуално понижение идва на фона на нарастващите опасения, че страната ще се сблъска с трудности при прилагането на плановете си за фискална консолидация, които трябва да намалят задълженията й.

„При преразглеждането на рейтинга Moody's ще се концентрира върху перспективите за растеж на италианската икономика в следващите години и особено върху перспективите за премахването на важни структурни пречки, които могат да попречат на по-солидното икономическо възстановяване в средносрочен план", се казва в изявлението на агенцията.

При рейтинговата агенция Standard & Poor's Италия има рейтинг на дългосрочния си дълг в чуждестранна валута с две нива по-нисък на ниво от A+ с отрицателна перспектива.

Присъденият от Fitch рейтинг пък е между тези на S&P и Moody's на ниво AА- със стабилна перспектива.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg