Moody's понижи рейтинга на Toyota

837
Moody's понижи рейтинга на Toyota

Международната рейтингова агенция Moody's Investors Service днес понижи кредитния рейтинг на Toyota Motor Corp. и предупреди, че перспективата по рейтинга на компанията остава отрицателна.

"Намаляването на рейтинга отразява настоящото ниско ниво на рентабилност на Toyota, което очакваме да продължи в по-дълъг период от време," се казва в изявление на Тадаши Усуй, вице-президент на Moody's и старши анализатор.

Moody's понижи рейтинга на Toyota от Aa1 на Aa2. Тази стъпка слага край на прегледа на рейтинга на автопроизводителя започнал на 9 февруари 2010 г.

Качеството на продуктите на Toyota и проблемите й с изтеглянето на автомобили от пазара, които в голямата си част са съсредоточени в САЩ, пораждат значителна несигурност около това дали компанията може да поддържа надмощието си при ценообразуването," казва Усуй.

Всичко това, в комбинация с очакваното слабо възстановяване на глобалните продажби на автомобили през 2010 г., както и свръхкапацитета на индустрията, ще доведе до реален риск маржът на оперативната печалба на Toyota да остане доста под подходящото ниво на рейтинга й най-рано до 2012 г., според Усуй.

Търгуваните в Токио акциите на Toyota се обезцениха с 1.4% днес. Индексът Nikkei 225 падна с 1.3%.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg