Morgan Stanley с най-много упправлявани активи в Европа през 2006 година

583
Morgan Stanley с най-много упправлявани активи в Европа през 2006 година

Инвестиционната банка Morgan Stanley е била водеща по брой на управлявани средства през изминалата година в Европа, изпреварвайки своите европейски конкуренти, сочи изследване на списанието EuroHedge.

Банката е участвала в управлението на 374 хедж фонда от 309 година по-рано, като стойността на управляваните от нея активи се е повишила до 115.5 млрд. долара през 2006 година, в сравнение с 83 млрд. долара година по-рано.

Повишението на активите обаче се е предопределило от нарастващите средства на управление от настоящите клиенти, отколкото от привличането на нови, коментират от изданието.

Банката е държала около 30% от пазара на управляващите дружества през изминалата година, според публикуваните данни.

На втора позиция се нарежда Goldman Sachs с 336 мандата, в сравнение с 295 година по-рано, като банката е била и втора по размер на управляваните активи, които са възлезли на 63.7 млрд. долара, сочи изследването.

На трета позиция се нарежда инвестиционната банка с управлявани средства от 40 млрд. долара, или минимално повишение, в сравнение с предходната година, когато те са възлизали на 39.8 млрд. долара.

Значителен ръст на управляваните средства са отбелязали и от друга инвестиционна банка - Credit Suisse, чиито управлявани активи са се повишили от 15.3 на 27 млрд. долара.

Ръстът на управляваните средства от инвестиционните банки през изминалата година до голяма степен се е предопределил от доброто развитие на финансовите пазари в Европа, като съдействие са оказали и рекордните по обем сделки по сливания и поглъщания.

В същото време специалистите заявяват, че силно се изостря конкуренцията между водещите банки за привличането на нови средства за управление - тенденция, която се очаква да продължи с пълна сила и през настоящата година.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg