МВФ е готов да отпуска спешни заеми на нуждаещите се държави

422
МВФ е готов да отпуска спешни заеми на нуждаещите се държави

Международният валутен фонд (МВФ) обяви, че е готов да отпусне заеми на държавите, засегнати от световната кредитна криза, и че е задействал механизма за спешно финансиране, използван за първи път при азиатската криза през 90-е години, предаде Ройтерс.

Фондът вече изпрати мисия в Исландия, където правителството пое контрола над най-големите банки в страната. Освен това МВФ предупреди, че най-тежката финансова криза от Голямата депресия през 30-те години може да окаже продължително отрицателно въздействие върху световната икономика.

 Изпълнителният директор на МВФ Доминик Строс-Кан заяви, че е активирал спешни процедури, за да може фондът бързо да реагира на кризата. Според него МВФ е готов да отговори на всички нужди на държавите, които изпитват проблеми. Фондът е готов да предостави финансова помощ не само на нововъзникващите и развиващите се икономики, но и на западните държави.

Според Строс-Кан, нито една държава няма имунитет към финансовата криза. На пресконференция преди срещите на МВФ и Световната банка със световни финансови лидери през уикенда, Строс-Кан изтъкна, че основната задача на политиците е да възстановят доверието и да успокоят световните пазари.

 Днес министрите на финансите на страните от Г-7 и управители на централните банки се срещат във Вашингтон, за да обмислят алтернативните за преодоляване на финансовите проблеми. Механизмът за спешно финансиране на МВФ бе създаден през 1995 г. като начин за ускоряване на одобрението на кредити за изпадналите в затруднения държави. Схемата бе използвана за първи път през 1997 г., за да помогне на Филипините, Тайланд, Индонезия и Южна Корея при Азиатската криза.

Източник: БНР

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

peter smith
# 0
23:07 | 12 July 2013
Здравейте, аз съм г-н Смит, частен кредитор заем, който дава живот заеми време възможност да изплати сметките си лични и дългове и да започнат свой собствен бизнес на частни фирми и физически лица при размер на 2%. Така се свържете с нас днес чрез имейли, psmithfinancialservices@gmail.com Кредитополучателя DATA S 1) Пълно име: ....................................................... 2) Държава: ........................................................... 3) Адрес: .......................................................... 4) Държава: .............................................................. 5) Пол: ................................................................ 6) Семейно положение: ................................................. 7) Професия: ..................................................... 8) Телефон: ................................................ 9) В момента в позиция на работното място: ..................... 10) месечен доход: ............................................. 11) Заем Нужна сума: ..................................... 12) Продължителност кредита: ................................................ 13) Цел на кредита: ............................................ 14) Религия: ........................................................ 15) Кандидатствали ли сте преди ................................. 16) Дата на раждане ............................................. ....................... благодаря, Г-н Peter Smith psmithfinancialservices@gmail.com
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Concepto - подходящата врата за всеки стил на обзавеждане у дома

Дървените интериорни врати Hörmann залагат на висококачествени...