Начало на лотарията за "Зелена карта"

3663
Начало на лотарията за

Посолството на САЩ в София обявява днес, 2 октомври, началото на Програмата за разнообразяване на имигрантския поток за 2014 г., позната също като лотарията за "Зелена карта".

Електронните формуляри за участие трябва да бъдат подадени по електронен път в периода от 12 ч. източно стандартно време (19 часа българско време) на 2 октомври 2012 г. до 12 ч. източно стандартно време (19 часа българско време) на 3 ноември 2012 г.

През този период за регистрация кандидатите могат да попълнят електронния формуляр E-DV за участие в програмата на адрес www.dvlottery.state.gov. Не се приемат заявки за участие, изпратени по пощата, информира БГНЕС.

Няма такса за попълване на електронния регистрационен формуляр за участие в програмата. След попълването на формуляра участниците получават официален номер на потвърждение на регистрацията си. Изключително важно е да запазят този номер поне до 30 юни 2013 г. Единствено чрез него участниците ще могат да проверят дали са изтеглени в лотарията за 2014 г. Официална информация за това дали сте избран да продължите участието си в програмата, можете да получите на уебсайта на лотарията www.dvlottery.state.gov след 1 май 2013 г. Уведомления до тези, които са изтеглени, няма да бъдат изпращани по електронната или обикновената поща.

Посолството на САЩ в София предупреждава българските граждани да не отговарят на писма или имейли, които съобщават, че получателят е спечелил от Програмата за разнообразяване на имигрантския поток, дори да се твърди, че тези съобщения са изпратени от Бюрото по консулски въпроси на Държавния департамент на САЩ.

Държавният департамент е преустановил практиката да уведомява спечелилите чрез писма по обикновената поща и никога не е използвал електронната поща за тази цел. Всеки получател на писмо или имейл, в който се споменава лотарията "Зелена карта", може да е сигурен, че съобщението е подвеждащо и измамно.

Не се извършва плащане към трета страна в процеса по кандидатстване за виза от лотарията "Зелена карта". Единственото плащане е самата такса за виза, която се плаща в Посолството на САЩ. Не съществуват никакви други такси до момента на кандидатстване за виза в Посолството. Всеки, който смята, че е жертва на измама, може да изпрати имейл на следната електронна поща: iv_sofia@state.gov.
 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Alexandrita
# 0
21:12 | 6 December 2012
Thank God! Someone with brains sapeks!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg