Навиците на екстремно скучните хора

8623
Навиците на екстремно скучните хора

© Pixabay

Абсолютно всеки човек може да бъде интересен.

Но това се случва доста по-естествено при някои хора, отколкото при други.

Ако се опасявате, че има риск да се превърнете в ходещо приспивателно за тези около вас, то Businessinsider.com представя няколко класически навика на скучните хора, които би било хубаво да не повтаряте.


Изданието използва примери от портала Quora.

Скучните хора водят небалансирани разговори

Вместо да намерят ритъм и баланс между това да говорят и да слушат, скучните хора обикновено избират само едната крайност.

Потребител на Quora нарича тези прояви „асиметрия” между момента, в който трябва да даваш и този, в който трябва да взимаш. Или казано с други думи – слушането и говоренето трябва да бъдат в баланс за успешна комуникация.

Скучните хора нямат преценка за останалите хора в разговора

Ако сте скучен, то навярно пропускате някои прояви на езика на тялото на вашия събеседник. Потребител на Quora смята, че скучните хора постоянното игнорират това, което казва езика на тялото. 

„Не съм заинтересован от това, което казваш, но кимам на няколко секунди, само за да бъда учтив.” Скучните хора обикновено не успяват да разберат дали ситуацията е именно такава. 

Скучните не умеят да разсмиват хората

Хуморът демонстрира „когнитивна гъвкавост”: способността да се погледне над нещо от различни перспективи. Скучните хора обикновено нямат изразено това качество. Провокирането на смях обикновено носи позитиви в живота и кариерата.

Скучните хора няма какво да добавят в разговора

Скучните, но гласовити хора вярват, че са най-интересните хора в помещението, а тези, които са скучни, но обикновено мълчаливи, правят тчно обратното – вярват, че никой не иска да чуе какво имат да кажат. И в двата случая това носи досада на околните.

Скучните хора винаги правят едни и същи неща

Потребител в Quora се оплаква от приятели, които ходят в една и съща кръчма всеки уикенд и истински се сърдят, кохато той не може да се присъедини, тъй е решил да прави други неща – да посети музей, да прочете книга или да се отдаде на туризъм.

„Това, което прави човек скучен, е да живееш живот без разнообразие”, смята той.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg