Неизвестни, но удивителни факти за работата на стюардесите

48920
Неизвестни, но удивителни факти за работата на стюардесите

Работата на стюардесите не се изразява само в носене на напитки на пътниците и поддържане на вежлива усмивка. Те отговарят за безопасността на пътниците и поради това знаят за полетите повече, отколкото някои доста опитни клиенти на авиокомпаниите.

За да разберем повече за тази сфера от живота, решихме да потърсим отговорите на няколко въпроса.

Така стигнахме до шокиращите признания на няколко стюардеси за собствената им професия.


Съобщават ви за предстояща катастрофа

Когато турбуленцията раздруса здраво самолета, вие се обръщате с тревожен поглед към стюардесата с надеждата, че ще ви успокои. Трябва да знаете обаче, че стюардесите ще ви уведомят надлежно, ако предстои самолетна катастрофа.

Стюардесите не получават заплащане, докато самолетът не се приземи

Стюрдесите трябва да пристигнат на летището 2 часа по-рано. За това подраняване обаче никой не им плаща. Може да работят 13 часа, но ще им платят само за 5 - именно толкова време е продължил полетът.

Някои стюардеси летят по 5 пъти дневно. А продължителността на всеки един от полетите може да бъде около 1 час.

Четете още: Къде спят стюардесите

Авиокомпаниите често използват повторно възглавничките

По думите на бивша стюардеса някои авиокомпании имат навика да използват повторно възглавничките. Последните само се събират и се подготвят за следващия полет. Всичко зависи от това каква е цената на полета.

Най-доброто решение в този случай е да си носите собствена възглавничка.

Качеството на водата не е от най-високите

Кафе, чай или просто вода. Имайте предвид, че качеството на водата не е от най-добрите. Все пак тук няма течаща вода, а резервоар.

Тоалетните помещения все още не са на ниво

Не е тайна, че тоалетните в самолетите не са от най-чистите. Именно поради това не се удивяваме от факта, че малцина искат да ги използват и на практика се получава така.

Използвам тоалетната, само за да си измия ръцете, казва анонимен член на екипажа. Ако полетът е кратък, изчаквам кацането, за да използвам тоалетната на летището.

Стюардеса с възмущение казва, че едно от най-противните неща е да види пътник да отива в тоалетната без обувки.

Отиването до тоалетната може да отложи кацането

Ако сте в тоалетната непосредствено преди започване на процедурата по кацане, напълно възможно е да осуетите плановете на пилота.

На всяко летище има резервни стюардеси

Когато пътниците забележат, че стюардесите търчат към самолета, това невинаги е знак, че са закъснели. Възможно е да заместват друга стюардеса, която е възпрепятствана да дойде.

Членовете на екипажа получават по-добра храна от пътниците

Храната на борда може да е разочарование за мнозина. Стюардесите и пилотите обаче се радват на храна с високо качество. Разбира се, съставките в нея зависят от това за коя авиокомпания става дума.

Стюардесите спят малко, особено ако полетът е задържан

Задържането на полет може да разстройва пътниците, които са разчитали да стигнат навреме до желаната дестинация, но също така се отразява зле и върху стюардесите. За членовете на екипажа задържането означава загуба на ценно време за сън преди полета.

Още: Пилоти отговарят: Защо се вдигат прозорците при кацане

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg