Неочакван спад на поръчките на дълготрайни стоки в САЩ

642
Неочакван спад на поръчките на дълготрайни стоки в САЩ

Търсенето на щатски дълготрайни стоки неочаквано е намаляло през август, което показва, че компаниите планират да намалят разходите поради опасенията, че ръстът в печалбите няма да бъде траен, информира Bloomberg.

Поръчките на дълготрайни падат с 2.4%, което е най-голямо понижение от януари насам, показаха днес данни на Министерството на търговията.

Щатските индексни фючърси паднаха след публикуването на данните. Фючърсите върху индекса S&P 500, изтичащи през декември, се понижават с 0.2%, до 1 041.80 пункта в 8:55 часа в Ню Йорк.

Икономистите очакваха поръчките на дълготрайни стоки да нараснат с 0.4%, според проучване на Bloomberg News. Правителството ревизира данните за юли, които отчитат 4.8% ръст, в сравнение с обявените преди това 5.1% нарастване.

С изключение на транспорта, поръчките се очакваше да нараснат с 1%, според проучването.

Търсенето на самолети, което често е волатилно, пада с 42% през август, след като беше скочило с 98% в предходния месец, показват днешните данни.

Boeing Co. е получила поръчки за 32 самолета през август, в сравнение с 44 в предходния месец.

Поръчките на автомобили нарастват 0.4%, след ръст от 1.6% през юли.

Автопроизводителите, между които и General Motors Co. и Ford Motor Co. планират да увеличат производството през второто полугодие, за да възстановят намалелите стокови запаси.

Поръчките за капиталови стоки, които не са свързани със сектора на отбраната, падат с 0.4% след понижение от 1.3% в предходния месец.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg