Нетната печалба на Енел се повиши с 12% за първото тримесечие

552
Нетната печалба на Енел се повиши с 12% за първото тримесечие

Нетната печалба на Енел Груп за първото тримесечие на 2007 г. възлиза на 943 млн. евро., или с 12% повече, спрямо сравнимия период на година по-рано, съобщават от компанията.

Приходите за периода възлизат на 9.728 млн. евро., спрямо 10.251 млн. евро за първите три месеца на година по-рано.

По повод финансовите резултати на компанията, Фулвио Конти, изпълнителен директор на Енел, коментира: “2007 г. започна много добре, с подобряване на резултатите, което частично се дължи на приноса на международните подразделения. Нашето силно развитие зад граница, програмите за ефективност и планираните инвестиции във всичките ни подразделения ще имат положително влияние на оперативното ни представяне през цялата 2007, което се очаква да бъде по-добро от записаното през 2006.”

През първото тримесечие на 2007 г. произведената от Енел Груп електроенергия е 31,6 TWh, като от тях 13% са от ядрени централи, 28,4% са от възобновяеми източници (водни, вятърни, геотермални и биомаса) и 58,6% са от топлоелектрически централи.

В Италия Енел е най-голямата енергийна компания и втората по големина в сектора на газоразпределението, а в България е мажоритарен собственик на ТЕЦ “Енел Марица Изток 3” и има интерес да участва като стратегически инвеститор в проекта за изграждането на АЕЦ "Белене".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg