Nucor: глобалната кредитна криза ще продължи още 18 месеца

379
Nucor: глобалната кредитна криза ще продължи още 18 месеца

Глобалната кредитна криза се очаква да ограничи активността в строителния сектор и ръста на щатската икономика поне още 18 месеца, според специалисти от финансовата институция Nucor Corp., цитирани от Bloomberg.

"Все още не сме станали свидетели на най-лошото в щатската икономика", коментира изпълнителният директор на най-голямата щатска стоманодобивна компания в страната.

Кредитната криза, която бе предизвикана вследствие на неизплатени ипотечни заеми, удари с изключителна сила финансовите компании, като доведе до отписване на активи в размер на около 400 млрд. долара.

Кризата се прехвърли впоследствие и върху останалите сектори от икономиката, като накара някои специалисти да прогнозират дори навлизане на щатската икономика в рецесия към средата на годината.

Очаква се кризата на ипотечните пазари да продължи и през 2009 година, което е в противовес с направените до момента прогнози на много специалисти, че тя ще отшуми до края на настоящата година.

Вчера от ФЕД заявиха, че лошото състояние на ипотечните пазари, довели до по-голям кредитен контрол, ще нарани ръста на водещата световна икономика през следващите няколко тримесечие.

През настоящата година S&P е занижила рейтинга на 345 компании към 24 юни, посочиха още изнесени данни.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg