Общо 6 IPO-та в САЩ тази седмица

711
Общо 6 IPO-та в САЩ тази седмица

През настоящата седмица в САЩ предстоят 6 първични публични предлагания, като компаниите, листващи се на щатските борси, са от разнообразни бизнес сектори. Ето и кратко описание на всяка от тях:

Clean Energy Fuels Corp. (CLNE) - водещ производител на природен газ и алтернативни горива за автомобили за САЩ и Канада. За 2006 г. компанията отчита приходи от 91.5 млн. долара.

Предлагането включва 20 млн. акции в ценовия диапазон 13-17 долара за брой. Нетните приходи от около 137.1 млн. долара ще бъдат използвани за построяването на втечняващо предприятие за LNG, както и газстанции, за финансиране покупката на превозни средства от потребители, както и за други общи бизнес цели.

Greenlight Capital Re (GLRE) - застрахователна и презастрахователна компания, базирана на Kаймановите острови, в сферата на имотите и общото застраховане. Начислените премии за 2006 г. са в размер на 74.2 млн. долара, като нетната печалба е в размер на 57 млн. долара.

Предложени са 10.3 млн. акции на нива между 16 и 18 долара. Приходите от 160.1 млн. долара ще бъдат използвани за увеличението на възможностите на компанията за презастрахователни операции.

Helicos Biosciences Corp. (HLCS) - научно изследователска компания, фокусирана върху генетичен анализ за разработката на лекарства, както и изследвания за клинична диагностика. Планира да стартира продажбата на първия си продукт, HeliScope system, през четвъртото тримесечие на 2007 г. Приходите за 2006 г. са 159 хил. долара, а разходите за разработката и изследвания - 14.4 млн. лв.

Предлагането включва 5.4 млн. акции на цена 13-15 долара за брой. Приходите от приблизително 67.8 млн. долара ще бъдат използвани за финансиране на изследванията и разработката на продукта, както и осигуряването на екип маркетинг и продажби. Също така средствата ще се използват за първоначалните производствени разходи, осигуряването на оборудване и персонал.

RSC Holding (RRR) - една от най-големите компании за отдаване под наем на машини и оборудване в Северна Америка. Оперира чрез 455 локации в 38 щата, както и 4 канадски провинции. Приходите за миналата година са в размер на 1.65 млрд. долара, нетната печалба достига 185.64 млн. долара.

Предложени са 20.8 млн. акции на цени 23-25 долара. Нетните приходи от 278.8 млн. долара ще бъдат използвани за погасяване на задължения.

Sirtris Pharmaceuticals (SIRT) - биофармацефтична компания, фокусирана в разработката на лекарства за лекуване на болести, свързани с остаряването, включително отнасящи се до обмяната на веществата.

Фирмата предлага 5 млн. акции на цени между 9 и 11 долара. Приходите от 44.8 млн. долара ще бъдат използвани за разработката на лекарства. Разходите за първото тримесечие са в размер на 5.1 млн. долара, спрямо 3.2 млн. година по-рано.

STARLIMS Technologies (LIMS) - компанията предлага информационна система за лаборатории. Приходите за 2006 г. са в размер на 19.8 млн. долара, а нетната печалба достига 610 хил. долара.

Предлагането е за 2.1 млн. акции в ценовия диапазон 13.50-15.50 долара. Приходите от 25.9 млн. долара ще бъдат използвани за общи бизнес цели.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg