Очакват се рекордни заплати за завършилите в престижни университети и през тази година

552

Засилената конкуренция от щатските инвестиционни банки и финансови институции за наемане на току що завършили щатски университети млади специалисти може да доведе до нови рекордни заплати за стартиращите трудовия си стаж, сочи изследване публикувано в Bloomberg.

През изминалата година бе достигнат рекорд при възнагражденията за стартиращите работа, получили магистърска степен, сочат още публикуваните данни.

Конкуренцията за магистрите от най-престижните университети от страна на банки като Citigroup Inc.и Goldman Sachs Group Inc. доведоха до стартово годишно възнаграждение от 186 174 долара заедно с бонусите за завършили Harvard Business School и 183 000 долара за тези, получили магистърска степен по икономика в Stanford University School of Business.

Нарастващото желание от компаниите за набиране на бъдещи кадри е довело до ограничаването на презентациите на финансовите компании пред студентите в някои университети.

От инвестиционната банка Citigroup не жертват усилия и средства в борбата за млади таланти. От там провеждат семинари със студентите както с образователна цел, така и с цел популяризиране на компанията си сред тях.

Много често за семинар по дадена тема от инвестиционната банка ангажират времето си дори и до 70 специалисти за провеждане на семинар с между 300 и 400 завършващи студенти.

Специалисти заявяват, че моментът е изключително положителен за дипломиращите се студенти, на фона на ръста на световната икономика и бума на финансовите пазари, които водят до рекордни печалби за инвестиционните банки. Това предопределя значителното търсене на млади специалисти.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg