Oracle отчете ръст от 35% в печалбата си за изминалото трето фискално тримесечие

635

Вторият най-голям производител на бизнес софтуер в света - щатската компания Oracle Corp. отчете най-доброто си трето фискално тримесечие от над пет години насам.

За тримесечието печалбата на компанията се е повишила с 35% до 1.03 млрд. долара, или 20 цента на акция в сравнение с 765 млн. долара, или 14 цента на акция година по-рано.

Без да се отчитат еднократните разходи, печалбата на компанията е възлязла на 25 цента, или с 2 цента над средните очаквания на анализаторите.

Приходите на компанията са се повишили с 27% на годишна база през изминалото тримесечие до 4.41 млрд. долара, в сравнение с 3.47 млрд. долара година по-рано.

Продажбите на компанията на нов софтуер са се повишили с 27% до 1.39 млрд. долара, посочиха още изнесените данни.

За настоящото четвърто за компанията фискално тримесечие от ръководството прогнозират ново повишение в продажбите на софтуер с между 5 и 15%.

От Oracle очакват печалбите за тримесечието да възлязат на 34 цента, колкото са и средните очаквания на анализаторите.

Акциите на компанията, които приключиха деня с повишение от 37 цента до ниво от 17.55 долара за брой добавиха нови 60 цента към стойността си, или 3.4% на извънборсовия пазар.

През последните три години компанията изразходва над 20 млрд. долара за 30 поглъщания на компании в сектора, в усилията си да отнеме лидерската позиция в сектора на немската компания SAP AG.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg